X

Η «μάνα των Ηρώων»

Πόσο καθηλωτική είναι η λάμψη που έχει αυτό το πρόσωπο;

Ant1news



Η σφιγμένη γροθιά ποιο πείσμα Ελλάδας κρατά;

Το βλέμμα ευθύ, σίγουρο, δυνατό, γεμάτο ειλικρίνεια και πάθος… πάθος για τη ζωή που αφιέρωσε στον να φροντίζει του Έλληνες.

Η «κυρά της Χειμάρρας», η ηρωίδα  Ερμιόνη Πρίγκου από το Σκουτάρι, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι η γυναίκα που στη πρώτη γραμμή του Μετώπου , ήταν «η αδελφή των ηρώων»  και επί 74 χρόνια « η Μάνα των πεσόντων».

Σε ηλικία 9 ετών έθαψε έξι στρατιώτες στην αυλή του σπιτιού της. Η οικογένεια της φρόντιζε τους τραυματίες κι εκείνη έως σήμερα προσέχει τα μνήματα. Μόνη τώρα σε μια ερημική πλέον περιοχή έχει δώσει τα ονόματα των στρατιωτών σε μονοπάτια και δρόμους. Η γιαγιά Ερμιόνη λέει με καμάρι: «Περνώ απ το μονοπάτι «Ραφτόπουλου», καθαρίζω το διάσελο «Καψής», τριγυρίζω στο ύψωμα «Ανδρίτσος». Είναι η οικογένειά της, τα Ελληνόπουλα που άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. 

Το ελάχιστο που απομένει να κάνουμε, είναι να υποκλιθούμε στο μεγαλείο αυτής της γυναίκας που με συγκίνηση λέει: «Τους φροντίζουμε 74 ολόκληρα χρόνια σαν δικά μας παιδιά με όσα το ανθρώπινο, θρησκευτικό και πατριωτικό καθήκον υπαγορεύει».