X

Απαρνήθηκε την Αθήνα και ζει σε καλύβα σε υψόμετρο 1.200 μέτρα

Το δικό του «βασίλειο» στο βουνό, μακριά από τις ανέσεις της αστικής καθημερινότητας, έφτιαξε ένας 61χρονος Τρικαλινός.

Ant1news

Τον κόσμο από ψηλά βλέπει πλέον ένας άντρας που ικανοποίησε μια παιδική του επιθυμία.

Με πολύ όρεξη και μεράκι ένας 61χρονος άντρας κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να εγκατασταθεί «μόνιμα» στο βουνό. Ο λόγος για τον Χρήστο Πούλιο, γέννημα θρέμμα της περιοχής των Τρικάλων, ο οποίος αφού έζησε τρεις δεκαετίες στην πρωτεύουσα αποφάσισε να την απαρνηθεί και να κάνει μια νέα αρχή στα 1.200 μέτρα υψόμετρο.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει στο trikalanews, επιθυμούσε διακαώς να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να δημιουργήσει τον δικό του χώρο στο βουνό, εκεί που υπήρχε η καλύβα του προπάππου του.

Το 2006 έπειτα από τριάντα χρόνια εργασίας ως τραπεζικός υπάλληλος, έναν γάμο και δύο παιδιά, ο κ. Πούλιος πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω του τις ευκολίες της αστικής καθημερινότητας και να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να ικανοποιήσει το παιδικό του όνειρο.

Ο 61χρονος, ζει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, σε ένα μέρος που έφτιαξε ο ίδιος και μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Το «βασίλειο» του Χρήστου Πούλιου είναι αρκετά μεγάλο, καθώς αποτελείται από μία «ξύλινη» καλύβα κατάλληλη για να τον προστατεύει από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, 15 κρεβάτια πάνω στα δέντρα, αιώρες για να χαλαρώνει στην ηρεμία που το προσφέρει απλόχερα η φύση, τραπεζαρία και μπάνιο.

Επίσης, εκτός από τα «αυτονόητα» δημιούργησε ένα παρατηρητήριο για να αγναντεύει από ψηλά τον θεσσαλικό κάμπο, «σαν να ταξιδεύει με αεροπλάνο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Πούλιος κατά καιρούς φιλοξενεί πολλούς φίλους του, που τον επισκέπτονται από την Αθήνα, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν για λίγο τις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ο ίδιος.

Φυσικά η ζωή στο βουνό δεν είναι πάντα εύκολη, καθώς το σπίτι του 61χρονου έχουν επισκεφθεί αρκετοί λύκοι, ενώ κατά διαστήματα έχει πέσει θύμα κλοπών, αλλά αυτό δεν τον πτόησε και συνέχισε να ζει το όνειρό του.