X

Τεστ on camera για την ασφάλεια του λεωφορείου χωρίς οδηγό (βίντεο)

Τεστ στην κάμερα μετά το τροχαίο του λεωφορείου χωρίς οδηγό. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια που έκαναν το λεωφορείο να βγει από την πορεία του.

Ant1news

«Όπως καθόμουν μέσα στο περίπτερό μου, είδα ξαφνικά το λεωφορείο να έρχεται προς μέρος μου. Στιγμιαία φοβήθηκα, αλλά το λεωφορείο σταμάτησε πριν προσκρούσει πάνω στο περίπτερο και αυτό ήταν όλο», είπε ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου που ήταν μέσα την επίμαχη στιγμή.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κωτούλας πραγματοποίησε ένα τεστ μπροστά στην κάμερα για να δείξει πόσο ασφαλές είναι το λεωφορείο χωρίς οδηγό, αφού παρέκλινε της πορείας του χωρίς ωστόσο να υπάρξει σύγκρουση ή τραυματίας.

"Το όχημα δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων.

"Στη διάρκεια του συμβάντος - που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα - υπήρχε χειριστής στο όχημα, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να το ακινητοποιεί σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. Αυτός ο χειριστής βρίσκεται στο όχημα καθημερινώς, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε κάθε δρομολόγιο. Μόλις αυτό παρέκλινε της πορείας του για ελάχιστα εκατοστά, το όχημα ακινητοποιήθηκε με βάση τον προγραμματισμό του και τα συστήματα ασφαλείας", συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.