X

Τα Τρίκαλα γιόρτασαν τα “Ελευθέρια” από τους Τούρκους

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε η απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων από τον τουρκικό “ζυγό” το 1881.

Ant1news

Τα «Ελευθέρια» είναι μια εκδήλωση μνήμης που η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργανώνει ώστε να μείνει “ζωντανή” η φλόγα γι΄ αυτούς που θυσιάστηκαν για να απαλλαγούν από τον τουρκικό ζυγό.

Από το πρωί της Κυριακής έγινε ο Γενικός Σημαιοστολισμός της πόλης από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου. Ενώ θα υπάρξει φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 21ης Αυγούστου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Στις 10.20 το πρωί έγινε η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

 Στην συνέχεια έγινε η ομιλία εντός του Ιερού Ναού από τον Ταξίαρχο ε.α. Κων/νο Θεοχάρη, Πρόεδρο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Τρικάλων, με τίτλο « Η Απελευθέρωση των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή». Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στην Κεντρική Πλατεία μπροστά στα αγάλματα Βλαχάβα και Στουρνάρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την πλευρά της Περιφέρειας οι κ. Αναγνωστόπουλος, Τσίγκας και Γακόπουλος, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι από την ΣΜΥ, Αστυνομία και Πυροσβεστική, φορείς της πόλης και βέβαια τρικαλινοί πολίτες.

Το ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες είναι από το trikalaola.gr