X

Κοντά σε συμφωνία για τις Αμυντικές Βιομηχανίες-Θρίλερ με τους πλειστηριασμούς

Με στόχο να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα σε ό,τι αφορά τις αμυντικές βιομηχανίες μέσα τις επόμενες ώρες κινείται η κυβέρνηση, θέλοντας να προχωρήσει άμεσα και στην εκταμίευση της δόσης τού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ant1news

Πολύ κοντά σε συμφωνία για τις Αμυντικές Βιομηχανίες βρίσκονται κυβέρνηση-τρόικα, με τον Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος. Αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία, τότε μέσα στην εβδομάδα θα εκταμιευθεί η υποδόση τού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Όπως φαίνεται, τα υπόλοιπα αγκάθια, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση θα συζητηθούν μετά τις διακοπές, η κυβέρνηση όμως τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ζητήματα αυτά.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντληθηκε εκ νέου με την Τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών, ενώ το θρίλερ για το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζεται. «Πρόθεσή μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών και τη διαφωνία με την τρόικα.

Σε σύσκεψη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Άδωνη Γεωργιάδη και τού Προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για να περιορισθούν οι εντάσεις, ξεκαθαρίζοντας όμως πως η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας θα συνεχισθεί.