X

Κοντά σε συμφωνία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την εφάπαξ μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Πολύ κοντά σε συμφωνία φαίνεται ότι είναι η Κυβέρνηση με την Τρόικα στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από φέτος, εφάπαξ και κατά 3,9% από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα συμφωνεί στην εφάπαξ μείωση, όμως αντιδρά στην κατανομή της μείωσης αυτής.

Η Κυβέρνηση προτείνει η μείωση να προέλθει κατά 2/3 από τους εργοδότες και κατά 1/3 από τους εργαζόμενους, δηλαδή οι εργοδότες να ελαφρυνθούν κατά 2,6% και οι εργαζόμενοι κατά 1,3%. Η τρόικα επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση να αφορά μόνο τις εργοδοτικές εισφορές. 

Από το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζεται ότι το κόστος προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλυφθεί με την συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών, «ψάχνουμε τρόπους» είναι η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα δεν θα προέλθουν μόνο από το υπουργείο Οικονομικών. 

Πριν από την έναρξη των επίσημων συνομιλιών πηγές από το υπουργείο Εργασίας ανέβαζαν το κενό που δημιουργεί η μείωση των εισφορών στα ταμεία στα 700εκ.€. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε ότι το πραγματικό κόστος είναι πολύ μικρότερο και προς αυτήν την κατεύθυνση αναζητούνται τρόποι για την κάλυψή του.