X

Από «κόσκινο» περνά τα στοιχεία της Black Rock η τρόικα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Προβόπουλου. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου 

Δεν ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της τρόικας με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, μια διαπραγμάτευση που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί έως και την επόμενη εβδομάδα, αφού οι επικεφαλής ζήτησαν εκ νέου στοιχεία για τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών. 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες, πληροφορίες από στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών είναι 5,5 έως 6 δισ. ευρώ, ενώ με βάση τη μεθοδολογία που ακολούθησε η Τράπεζα της Ελλάδος με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τα στοιχεία αυτά είναι ρεαλιστικά και πραγματικά. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν μικρές διαφορές που ενδεχομένως να ανεβάσουν το ποσό αυτό 200 με 300 εκατ. ευρώ.

Το νέο ραντεβού του Έλληνα αρχιτραπεζίτη με τους δανειστές θα γίνει την Τρίτη ή την Τετάρτη, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έχουν συναντήσεις με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του Γιώργου Προβόπουλου και των κυρίων Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ.

Πάντως, αν και τα αποτελέσματα των stress tests από την Black Rock είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή τελικά θα δοθούν στη δημοσιότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος.