X

Κρίσιμη συνάντηση για τα stress tests

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ant1news

Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας έχει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος με το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών για να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στο σίριαλ των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, ενώ επιμένει ότι ο τελικός λογαριασμός σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβεί τα 6,3 δισ. ευρώ.

Σημείο "κλειδί" στη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι ο καθορισμός των κεφαλαιακών αναγκών, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ ανεβάζει κατά πολύ το ύψος των κεφαλαίων, διότι ακολουθεί διαφορετική μεθοδολογία από αυτήν που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΕΚΤ και ΤτΕ.  Επίσης, κύκλοι της ΤτΕ σημείωναν ότι τα stress tests έτρεξαν με βάση παραδοχές που καθόρισε η τρόικα. 

Τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής που διενήργησε η BlackRock θα δημοσιοποιηθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου, καθώς παραμένουν ανοικτές κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα διευθετηθούν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Γιώργος Προβόπουλος με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.