X

Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι τη Δευτέρα

«Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια» για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Ant1news



Του Νίκου Ρογκάκου

Μετά την ενδοκυβερνητική σύσκεψη το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης με την συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τα μέτρα του ΟΟΣΑ ενόψει του νέου γύρου επαφών με την τρόικα, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup.

«Θέλουμε κατ΄ ελάχιστον μία δήλωση επαρκούς προόδου», σημείωσε προσθέτοντας πως αυτή «δεν είναι δεδομένη». Σύμφωνα με τον ίδιο το «καλό σενάριο παραμένει να υπάρχει επί της αρχής τεχνική συμφωνία».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος επισήμανε ότι τα «χρονικά περιθώρια στενεύουν» και πρόσθεσε ότι «εάν δεν κλείσουμε έως την Κυριακή τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την δόση μέσω τηλεδιάσκεψης» σε έκτακτο Eurogroup.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνουν συζητήσεις για το Μεσοπρόθεσμο, ότι αυτή τη στιγμή δίνεται έμφαση στα εργασιακά και στις προτάσεις του ΟΟΣΑ και πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014.

Μετά το νέο γύρο των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τριμερή, ο υπουργός Οικονομικών θα αναχωρήσει το Σάββατο το βράδυ ή την Κυριακή το πρωί για τις Βρυξέλλες ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας.