X

«Θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα η αποστολή της τρόικας»

Το μήνυμα ότι η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα έστειλαν σήμερα πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ant1news



Την ώρα που οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας δείχνουν ότι δεν σημειώνουν την επιθυμητή πρόοδο, πηγές της Κομισιόν, ανέφεραν ότι η αποστολή των εκπροσώπων των δανειστών θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα και πως δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της Δευτέρας (10 Μαρτίου).

«Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα συνεχίζεται. Οι επικεφαλής της αποστολής θα μεταβούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για το Eurogroup και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Το υπόλοιπο κλιμάκιο θα παραμείνει στην Αθήνα και θα συνεχίσει τις τεχνικές συζητήσεις», σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Παράλληλα, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον ο Κόνορ, απέφυγε να απαντήσει για το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συμφωνία πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.

«Η αποστολή της τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτήν τη στιγμή δίνεται έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την επιστροφή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τη Δευτέρα, το Eurogroup θα συζητήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, το συντομότερο δυνατό», τόνισε σχετικά.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε ότι διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και είναι δική της ευθύνη.

Όπως είπε, οι παράμετροι των stress tests δεν αποτελούν μέρος του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, ενώ  υπογράμμισε ότι τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν από το πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα φτάνουν, απαραιτήτως, το συνολικό ύψος των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι τράπεζες πρέπει πρώτα να προσπαθήσουν να αντλήσουν κεφάλαια από ιδιωτικές πηγές.