X

Συνέχεια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, θα συναντήσουν την τρόικα σήμερα οι άλλοι τέσσερις υπουργοί διαδοχικά.

Ant1news

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.

Σήμερα παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, θα συναντήσουν την τρόικα οι άλλοι τέσσερις υπουργοί διαδοχικά.

Πρώτα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, θα ακολουθήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης και τέλος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι ένας μαραθώνιος, έχουμε δρόμο,  μιλήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού και τη δουλειά  το καλοκαίρι και συνεχίζουμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών συνομιλιών με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Σε ερώτηση αν οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τα νούμερα του προϋπολογισμού που παρουσιάσθηκαν είπε «φυσικά τα αποδέχθηκαν και συνεχίζουμε» επαναλαμβάνοντας πως «έχουμε δρόμο».

«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις σήμερα και προσδοκούμε να συνεχίσουμε και αύριο με τον ίδιο τρόπο με τους υπουργούς δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ντέκλαν Κοστέλο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμβάλλει το Παρίσι στο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση που θα ακολουθήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Επιδίωξή της, επίσης είναι, να τεθούν εκτός της νέας αξιολόγησης θέματα που επιμένει η τρόικα τα οποία όμως κινδυνεύουν να κλυδωνίσουν την κυβέρνηση όπως: αλλαγές στις αποφάσεις για τις απεργίες και τις ανταπεργίες, καθεστώς απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και πιέσεις για νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα επιδιώκει φοροελαφρύνσεις με μειώσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης (50%) και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο Θέρμανσης (20%).