X

Νέα κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με την τρόικα το απόγευμα

Στις 19.00 η νέα τηλεδιάσκεψη με την τρόικα. Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει νωρίτερα ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ant1news

Για τις 19.00 σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των δανειστών σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη όπου οι δανειστές επέμειναν στις σκληρές τους θέσεις και κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα έχει πει «ναι» στα 16 από τα 19 σημεία και ανοιχτά θέματα που υπάρχουν, αλλά επιμένει στις «κόκκινες» γραμμές και όπως φαίνεται είναι ανυποχώρητη.

Στον απόηχο όλων αυτών, πάντως, σήμερα  ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, μονομερώς και χωρίς την συγκατάθεση της τρόικας κατέθεσε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 το Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα για την επόμενη χρονιά, αύξηση των εσόδων χωρίς νέα εισοδηματικά μέτρα, αλλά και περαιτέρω μείωση των δαπανών.

Παράλληλα, φαίνεται ότι κάμφθηκαν οι ισχυρές αντιρρήσεις της τρόικας για την ρύθμιση των 100 δόσεων στην Εφορία και έτσι δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, η εγκύκλιος που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.