X

Στο Μαξίμου Χαρδούβελης – Σταϊκούρας

Πυρετός συσκέψεων και συναντήσεων, ώστε να ξεπεραστούν τα "αγκάθια" της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ant1news

Συνεχίζονται οι απανωτές συσκέψεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στη χώρα μας.

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χραδούβελης και ο Αναπληρωτής Υπυοργός Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό τις τελευταίες εξελίξεις στα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης και να πάρουν οδηγίες για τον χειρισμό των κρίσιμων θεμάτων.

Την Παρασκευή υπήρξε επικοινωνία του Γκίκα Χαρδούβελη με τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τομσεν και τον πρoεδρεύοντα του EuroWorking Group, ενώ τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των δανειστών, με το Υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει τις πληροφορίες για αναβολή κάποιας προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης με ελληνική υπαιτιότητα.

Την ίδια ώρα, κορυφαίο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 πως δεν έχει επιτευχθεί «επαρκής πρόοδος» σε ορισμένα από τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.