X

Βούλτεψη: Παράταση μνημονίου μόνο για τεχνικά θέματα

Αν χρειαστεί παράταση, θα γίνει για θέματα τεχνικής φύσης για ένα μήνα όπως έγινε στην Πορτογαλία, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ant1news

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος η κυβερνητική εκπρόσωπος, για τεχνικούς λόγους. «Αν τώρα χρειάζεται μια μικρή περίοδος, γιατί και στην Πορτογαλία αυτό έγινε, πήρε μια περίοδο ενός μηνός για να ρυθμίσει τεχνικά θέματα και να κάνει τις συμφωνίες της» είπε η  Σοφία Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για συνάντηση με γόνιμες πλευρές στο Παρίσι επισημαίνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί συνθήκες προόδου κι ότι η Ελλάδα επιμένει ότι δεν μπορεί να ληφθούν μέτρα ανασχετικά της ανάπτυξης.

«Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι αυτή είναι η τελευταία και άρα η πιο δύσκολη διαπραγμάτευση και πράγματι αυτό το οποίο έγινε στο Παρίσι, πολύωρες συζητήσεις, δημιούργησε συνθήκες, προϋποθέσεις για πρόοδο» είπε η κυβερνητική  εκπρόσωπος στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε: «Δηλαδή μπορεί να ήταν συζητήσεις έντονες, να υπήρχαν διαφωνίες, να παρέμεινε τελικά η διαφωνία για το δημοσιονομικό κενό αλλά είχε και τις θετικές και τις γόνιμες πλευρές της αυτή η συνάντηση. Διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούμε στις ελληνικές θέσεις, διευκρινίστηκαν διάφορα ζητήματα, ασάφειες, ακούστηκαν οι απόψεις, ξέρουμε δηλαδή που βρισκόμαστε, έγινε πρόοδος σε μια σειρά θέματα».

Σημείωσε ότι παρέμεινε η διαφωνία στο δημοσιονομικό κενό, ότι παρέμεινε η Ελλάδα στη θέση της ότι δεν δέχεται μέτρα που μπορεί να πλήξουν την ανάπτυξή της.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία απέδειξε ότι "γνωρίζει τα νούμερα της χώρας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο" και ότι μπορεί να λεχθεί ότι στα επιχειρήματα "η Ελλάδα υπερτερεί".