X

Απάντησε με email η τρόικα στην κυβέρνηση και ζητά διευκρινίσεις

Επιβεβαιώνεται  η αποστολή email από την τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Απάντησε η τρόικα στην κυβέρνηση και ζητά διευκρινίσεις μέσω δύο emails ( προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας)περαιτέρω διευκρινίσεις για το δημοσιονομικό κενό. Η τρόικα δεν πείθεται από τα μέτρα που έχει προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά πολλά από τα μέτρα να προσαρμοστούν άμεσα, ώστε να μην υπάρξει τρύπα στον προϋπολογισμό του 2015.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θέλει από την Ελλάδα περισσότερες δεσμεύσεις για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό, γι’αυτό και δεν ορίζει ημερομηνία της επιστροφής της στην Αθήνα.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι τηλεδιασκέψεις μεταξύ των δύο πλευρών εντός της ημέρα, χωρίς βεβαίως να είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Πάντως ακόμα και αν συμφωνήσουν, σήμερα ή αύριο κυβέρνηση και τρόικα, τότε το νωρίτερο που μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα είναι Παρασκευή ή Σάββατο, ενώ αν δεν τα βρουν, τότε οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Ακόμη κι αν υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της Δευτέρας, τότε δεν αποκλείεται οι δανειστές να επιστρέψουν την ερχόμηνη Τρίτη ή Τετάρτη, για να κλείσουν τη διαπραγμάτευση.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση, για την αξιολόγηση, αλλά και για την μετά - μνημόνιο εποχή έως το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τηλεδιάσκεψη που είχαν μεταξύ τους οι εκπρόσωποι των δανειστών, επιβεβαιώθηκε και το γεγονός ότι και μεταξύ τους έχουν διαφωνίες με πιο σκληρό να εμφανίζεται το ΔΝΤ, που όπως φαίνεται επιμένει σε παράλογες απαιτήσεις και δεν ικανοποιείται με τα όσα προτείνει η ελληνική πλευρά.

Την ύπαρξη απαντητικού email επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε το γεγονός, δεν έδωσε ωστόσο επιπλέον πληροφορίες.

«Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε το περιεχόμενο του mail. Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την τρόικα.

Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις και η τρόικα θα κάνει συμφωνία».