X

«Ζεσταίνονται» οι διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά

Μέχρι και το Σάββατο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Στόχος της κυβέρνησης να κλείσει η συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου.

Ant1news

Θα συνεχισθούν μέχρι και το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών (ΕΕ. ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα τεχνικά κλιμάκια θα συζητήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, χωρίς να αποκλείεται να μεταφερθεί χρονικά η εξέταση του θέματος το Σάββατο, εάν δεν επαρκέσει ο χρόνος την Παρασκευή. 

Η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα τις 18 Αυγούστου, που μετά τις αισιόδοξες επισημάνσεις Γιούνκερ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, θεωρεί εφικτό τον στόχο, να αποφύγει την ενδιάμεση χρηματοδότηση και να κλείσει οριστικά το 3ο πακέτο.

Την ίδια ώρα, ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει ως τώρα επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, απαντώντας εμμέσως σε δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που έκανε λόγο για αμφιβολίες της γερμανικής κυβέρνησης ως προς το αν είναι δυνατή μια συμφωνία μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.