X

Το «πανηγύρι» της ΔΕθ

Μπήκε χθες ο Σεπτέμβριος και όπως κάθε χρονιά, ετσι κι αυτή ξεκινά πολιτικά με την "άνοδο" του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη και ακολουθούν αμέσως μετά οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Ant1news

Έχοντας πάει σε 16 ΔΕΘ μέχρι τώρα, είμαι νομίζω σε θέση να κρίνω και να πω ότι επιτέλους πρέπει να καταργηθεί αυτό το πανηγύρι. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ την Έκθεση (αν και εδώ σηκώνει μεγάλη συζήτηση για το πως πρέπει να γίνει η ΔΕΘ).

Το αντίθετο πρέπει να γίνει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα Έκθεση που θα αναβαθμίσει πραγματικά την πόλη.

Αυτό που πρέπει να σταματήσει είναι το "πανηγύρι" των πολιτικών στη Θεσσαλονίκη. Και τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης (να και ένα καλό που έγινε) σταμάτησε η παρέλαση των υπουργών και των κυβερνητικών στελεχών που ανέβαιναν για ένα τριήμερο και αναστέναζαν τα μπουζούκια.

Άλλωστε δεν κατάλαβα ποτέ γιατί είναι υποχρεωμένος ο εκάστοτε πρωθυπουργός ή αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πηγαίνει στη ΔΕΘ και να επιδίδεται σε ακατάσχετη "παροχολογία".

Αν θέλουν να πάρουν μέτρα που θα βοηθήσουν τους πολίτες, γιατί πρέπει να είναι πάντα τον Σεπτέμβριο; Τους βολεύει προφανώς γιατί θέλουν να ξεκινούν θετικά τη νέα σαιζόν. Τα πράγματα όμως έχουν πια αλλάξει. Δεν τιμούν κατ´ αυτόν τον τρόπο τη Θεσσαλονίκη. Το αντίθετο κάνουν. Οι πολίτες γνωρίζουν καλά πια το παιχνίδι. Δεν τρώνε κουτόχορτο.

Ούτε θα κερδίσει πόντους ο Σαμαράς αν εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ, ούτε ο Τσίπρας αν παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα. Άλλωστε οι "εξαγγελίες" της ΔΕΘ έχουν αποδειχτεί πολλές φορές, απατηλές και οι ελπίδες που είχαν εναποθέσει σε αυτές οι πολιτικοί ηγέτες, φρούδες.