X

Τα ιερά τοτέμ που αδικούν την ιστορία τους

Την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων έβλεπε με ανακούφιση τη συμφωνία στο Eurogroup, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχιζαν το αντάρτικο…

Ant1news

Και ξαφνικά ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων έβλεπε με ανακούφιση την περασμένη Παρασκευή τη συμφωνία στο Eurogroup, μια σειρά απο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη την "ιερή αγελάδα" της Αριστεράς, τον Μανώλη Γλέζο, άρχισαν το αντάρτικο.

Με συγχωρείτε αλλά κάποια πράγματα αδυνατώ να τα κατανοήσω. Ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί συνέβαλλε στην ψευδαίσθηση ότι την επόμενη των εκλογών η νέα κυβέρνηση θα καταργούσε το μνημόνιο και θα έδιωχνε την τρόικα.

Μα πιστεύει κανείς ότι η πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, του έδωσαν εντολή να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη; Να τα σπάσει με τους «εταίρους»; Να κάνει το σύγχρονο Κούγκι;

Είναι πολυ γελασμένος οποίος το πιστεύει αυτό. Οι πολίτες ζήτησαν απο τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί σκληρά και να κερδίσει οτι μπορεί περισσότερο, γιατί δικαίως δεν εμπιστευόταν πια τους προηγούμενους. Και εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη στάση και την τακτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός στις διαπραγματεύσεις σε απίστευτα ποσοστά όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Τη στιγμή λοιπόν που βρέθηκε συμβιβασμός, αφού προηγουμένως είχαν φύγει 20 δις ευρώ απο τις τράπεζες από τον φόβο και τον πανικό να μην επιτευχθεί συμφωνία, το «τοτέμ» της Αριστεράς βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει. Και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Με συγχωρείτε αλλά εγώ έχω μάθει στη ζωή μου πως όταν διαφωνείς με κάτι, το έντιμο είναι να παραιτηθείς και να παραδώσεις την έδρα σου.

Εκτός αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να συνεχίζεις εν έτη 2015 το αντάρτικο. Το σημαντικό όμως είναι να μην αδικείς την ιστορία σου. Και δυστυχώς τα σύμβολα το συνηθίζουν... Κρίμα!