X

Νισάφι πια…

Κλαίνε και οδύρονται οι γέροντες και οι άνεργοι στα σκαλιά της εφορίας, χασκογελούν κάποιοι άλλοι που βγάζουν μαύρα δεκάδες ευρώ.

Ant1news

Βλέπεις  ο γέροντας και ο άνεργος τα έχουν όλα δηλωμένα με το νι και το σίγμα και επειδή είχαν την «ατυχία» να φτιάξουν ένα σπίτι κάποτε , τώρα δεν δικαιούνται το περίφημο κοινωνικό μέρισμα. Ενώ οι άλλοι-ονόματα, εθνικότητες κ.τ.λ δεν λέμε για να μην γίνουμε ρατσιστές-δεν δηλώνουν τίποτα, τα τσεπώνουν κανονικά δια της  πλαγίας οδού και φυσικά θα πάρουν, όπως φαίνεται, την 500αρα και θα πίνουν στην υγειά των κορόιδων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από 7 χρόνια. Ήμουν εκεί το καλοκαίρι του 2007,στα σκαλιά της εφορίας Πύργου, όταν οι κατεστραμμένοι κάτοικοι από τις μεγάλες φωτιές είχαν πάει να καταθέσουν αιτήσεις για έκτακτη βοήθεια .Μόνο που οι αλλοδαποί και οι αθίγγανοι ήταν πολλοί περισσότεροι. Μόνο που τότε το βοήθημα το είχαν καρπωθεί κατά πλειοψηφία αυτοί που δεν το δικαιούνταν. Για αυτό το λόγο και δεν δόθηκε και δεύτερη δόση, διότι πολύ απλά το κατάλαβαν πολύ αργά, όταν και τότε κάποιοι έπιναν και έτρωγαν στην υγεία των «κορόιδων» και τα «κορόιδα» έλεγαν …νισάφι πια …

7 χρόνια μετά είμαι και πάλι σε εφορία της Αττικής, αυτή τη φορά, για να δω αν μια δικιά μου χαμηλοσυνταξιούχος δικαιούται από το κοινωνικό μέρισμα. Όλοι  εκεί, στημένοι και χαμογελαστοί στην ουρά. Φτάνει η σειρά μιας γριούλας και ρωτάει για το επίδομα. Της απαντούν ότι επειδή έχει σπίτι –το οποίο όμως δεν μπορεί να το συντηρήσει, όπως μου λέει αργότερα -δεν το δικαιούται καθώς το τεκμήριο ανεβαίνει .Έρχεται η σειρά του διπλανού μου. Βαγγέλης Κοροπούλης ονόματι, πολύτεκνος με 5 ανήλικα παιδιά. Άνεργος και αυτός αλλά και η σύζυγος του από το 2012 με μηδενικό εισόδημα. Φιλοξενούνται από την πεθερά του καθώς δεν έχουν ούτε ως προς το ζην. Μόλις το αναφέρει στην υπάλληλο αυτή πατεί τα κουμπάκια της και βλέπει ότι η πεθερά του έχει εισόδημα περίπου 13.000 ευρώ και του απαντά ορθά κοφτά ….κύριε Κοροπούλη δεν το δικαιούστε, ο επόμενος ….Σε κατάσταση σοκ ο Βαγγέλης, προσπαθεί να καταλάβει τα δυσνόητα …..

«Νισάφι πια» ,φωνάζει με απόγνωση ο άνθρωπος και έρχεται η σειρά μου, βέβαια ούτε η δικιά μου συνταξιούχος το δικαιούται. Να και η σειρά κάποιων από το «πολύχρωμο μωσαϊκό» της χώρας μας. Σαφώς και το δικαιούνται. Δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν αυτοκίνητο, δεν έχουν δηλωμένα έσοδα, είναι ταπί και ψύχραιμοι σύμφωνα με τα χαρτιά αλλά κατ όσο γνωρίζω έχουν γεμάτα πορτοφόλια.

Και ρωτώ τώρα...

-Θα επαναληφτεί και πάλι η ιστορία του 2007;

-Θα πάρουν το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη;

-Πόσοι θα μείνουν και πάλι στο άσσο;

-Είναι έτοιμος ο μηχανισμός;

Ρωτώ πολλά ε; Το θέμα κύριοι είναι να γίνει το ξεσκαρτάρισμα τώρα. Να πάνε τα χρήματα στους πραγματικά φτωχούς και όχι στους  «έξυπνους στην λαμογιά».

Νισάφι πια….