X

Με βροχές, ζέστη και σκόνη ο καιρός

Πού θα σημειωθούν βροχές, που θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Την Τετάρτη αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα Ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.  Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες όπου από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος . Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπου από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 24/05/2018

Την Πέμπτη στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα Ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.