X

Καιρός: βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες την Δευτέρα

Πότε και από που αναμένεται βελτίωση του καιρού. Από ποιες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για την έναρξη της εβδομάδας, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, την νύχτα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση τοπικά 5 μποφόρ, βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση οι τιμές του υδράργυρου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως το απόγευμα, τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που την νύχτα θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα, από το βράδυ, θα εξασθενήσουν κυρίως στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα, από αργά το απόγευμα, θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Θα φυσούν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και κεντρικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, την νύχτα θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανόν να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 18 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα στα νότια θα ενταθούν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν αρχικά δυτικοί άνεμοι, 3 έως 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και κυρίως στα νότια, όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.