X

Καιρός: τοπικές μπόρες και καταιγίδες το Σάββατο του Λαζάρου

Που θα είναι ισχυρότερα τα φαινόμενα. Τα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για το Σάββατο του Λαζάρου, στα βορειοανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως, το μεσημέρι και το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Στην δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Θρακικό Πέλαγος τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, στην Πελοπόννησο πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα νότια. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, σταδιακά από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 17 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται: στα βόρεια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς με σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Στα νότια, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ, στα νότια 5 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων

Για την Κυριακή των Βαΐων, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Στα δυτικά και στην Μακεδονία θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στην περιοχή των Δωδεκανήσων έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή στα δυτικά, ενώ θα καταγραφεί μικρή άνοδος της στα ανατολικά.