X

Καιρός: συννεφιά, σκόνη και τοπικές βροχές την Μεγάλη Τετάρτη

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Που θα υπάρχει υπερσυγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά, προβλέπονται για την Μεγάλη Τετάρτη Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, οι συγκεντρώσεις της οποίας στα δυτικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο, εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, τις πρωινές ώρες πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια. Θα φυσούν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια. Θα φυσούν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 20 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη

Για την Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.