X

Καιρός: σκόνη, μπόρες και καταιγίδες την Μεγάλη Πέμπτη

Που και πότε αναμένεται να εκδηλωθούν εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα είναι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει μέχρι την Τρίτη του Πάσχα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για την Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν αρχικά στο νότιο Ιόνιο τοπικές βροχές και μετά από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί τα δυτικά, εντάσεως 4 με 6  μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με τις μέγιστες τιμές της να κυμαίνονται σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες πιο πυκνές. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στο νότιο Ιόνιο και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες με σποραδικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 8 και 23 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς, στην βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα φυσούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, ασθενείς, που βαθμιαία στα νότια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα

Για την Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες: τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 έως 5 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Μεγάλο Σάββατο, στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια πελάγη θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Την Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να παραμείνει γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά νότιοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τρίτη του Πάσχα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.