X

Ο καιρός για τους αγρότες

Άστατες παραμένουν οι συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ant1news

 Παρά την σχετική βελτίωση του καιρού και την άνοδο του υδραργύρου, δεν θα λείψουν η συννεφιά, η σκόνη και οι μπόρες στα βουνά. 

Την Τρίτη αναμένονται πρωινές και βραδινές ομίχλες και αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και νότια και μετά το μεσημέρι με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βουνά της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 12 έως 18 βαθμούς και νοτιότερα από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν νοτιάδες, που ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης, επίσης με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ. 

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

  

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη Καρπόκαψας σε καρυδεώνες. Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά στους παραγωγούς καταρχάς να παρακολουθούν τις παγίδες που έχουν τοποθετήσει στα κτήματά τους, δεδομένου ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη συλλήψεις.

Επίσης, συνιστά τακτική επιθεώρηση των καρπών για τη διαπίστωση προσβολών, ιδιαίτερα στους αγρούς με ιστορικό προσβολών και όπου οι παραγωγοί δεν έχουν τοποθετήσει δικές τους φερομονικές παγίδες. Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων. 

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: