X

Καιρός: καύσωνας με μπόρες και καταιγίδες την Πέμπτη

Που αναμένονται να “χτυπήσει” 40άρι ο υδράργυροςμ, παρά το μελτέμι. Που θα πέσουν οι ισχυρότερες βροχές. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για την Πέμπτη, στα βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και κυρίως το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια μέρη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ, που πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά θα φθάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη τιμή της, κατά τόπους, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Θεσσαλία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 39 βαθμών Κελσίου, κατά τόπους στη Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα μεταξύ 22 και 40 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (κατά 3 με 4 βαθμούς) στα βόρεια,
αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή των εκλογών

Για την Κυριακή αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.