X

Ο καιρός για τους αγρότες

Με σχετική δροσιά και τοπικές μπόρες μας εγκαταλείπει ο Ιούλιος. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους καλλιεργητές.

Ant1news

Με σχετική δροσιά μας αποχαιρετά ο Ιούλιος, αφήνοντας πίσω του τα μπουρίνια και τις ζέστες.

Την Τετάρτη γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα βουνά. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 35 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βοριάδες, έντασης 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.  

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

  

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου διαπιστώθηκε Ευδεμίδα . Στην πρώιμη ζώνη του ν. Χανίων, η 3η πτήση (3η γενιά) έχει ξεκινήσει και κατά θέσεις καταγράφονται αυξημένοι πληθυσμοί .

Οδηγίες: Σε αμπέλια των πρώιμων περιοχών των ν. Χανίων - Ρεθύμνου συνιστάται να ξεκινήσει άμεσα η προστασία. Ενδεικτικές ημερομηνίες αντιμετώπισης :

Πρώιμη ζώνη ν. Χανίων - Ρεθύμνου : 29 - 30 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Προσβολές από τις προνύμφες της 3ης γενιάς συνδέονται με σήψεις στα σταφύλια. Τα κρυμμένα σταφύλια συνήθως προσβάλλονται. Θα πρέπει να γίνονται οι απαραίτητοι χειρισμοί στη βλάστηση ώστε να εξασφαλίζεται η καλή κάλυψη όλων των σταφυλιών

Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων. 

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: