X

Ο καιρός για τους αγρότες

«Χωρισμένη» στα δύο η επικράτεια, σε ότι αφορά τις συνθήκες που θα επικρατήσουν. Οδηγίες από τους ειδικούς για τους καλλιεργητές.

Ant1news

Ενώ το φθινόπωρο οργανώνεται όλο και περισσότερο με βροχές και μπόρες, το καλοκαίρι επιμένει νοτιότερα με ηλιοφάνεια, μελτέμια και σχετική ζέστη.

Την Παρασκευή, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που θα πυκνώσουν, με πιθανότητα το πρωί για ασθενείς τοπικές βροχές, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα οι λίγες νεφώσεις θα πυκνώσουν, με τοπικές μπόρες και στα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 34 βαθμούς και νοτιότερα από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, τοπικά την ημέρα στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

 

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, διαπιστώνεται Καρπόκαψα. Στις ορεινές περιοχές οροπέδιο Λασιθίου, Δαμάστα και Λιβάδι Κρουσώνα συνεχίζουν να καταγράφονται πληθυσμοί. 

Οδηγίες

  • Στις παραπάνω ορεινές περιοχές και στις όψιμες ποικιλίες που θα συγκομιστούν μετά το επόμενο δεκαήμερο συνιστάται προστασία.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ : Να χρησιμοποιούνται σκευάσματα μικρής υπολειμματικής διάρκειας και να τηρούνται αυστηρά οι χρόνοι αναμονής πριν τη συγκομιδή.
  • Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά σε όσους παραγωγούς διαπιστώσουν συμπτώματα προσβολών, να προστατεύσουν την καλλιέργεια τους με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: