X

Καιρός: ζέστη, ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Που και πότε αναμένονται βροχοπτώσεις. Οι διευθύνσεις και η ένταση των ανέμων. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Τετάρτη ο καιρός. Μόνο στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, στα βόρεια και τα ανατολικά. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα, οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ του 01 βαθμού και των 15 βαθμών Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση. Το απόγευμα στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους, μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και τις πρώτες πρωινές ώρες και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές, καθώς και τις νυχτερινές, ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και νότια, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.