X

Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια την Τρίτη

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα, τα οποία προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσουν την Τρίτη. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια, ενώ θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στις νότιες περιοχές.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ στις ανατολικές περιοχές θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 04 και 09 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές, τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα και με μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην δυτική Μακεδονία θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Θρακικό έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα ορεινά της Ηπείρου και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 08 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, με βροχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα βόρεια, θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στην δυτική Κρήτη μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν αρχικά νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, οπού πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, στα κεντρικά και βόρεια.