X

Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Που και πότε θα είναι ισχυρότερα τα φαινόμενα της κακοκαιρίας. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Κακοκαιρία με τοπικές βροχές προβλέπεται για την Τετάρτη στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους, με την ίδια ένταση και ενισχυόμενοι τη νύχτα τοπικά σε 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ τη νύχτα στα ορεινά θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε βόρειους, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το μεσημέρι θα στραφούν στα βόρεια και από το βράδυ στα υπόλοιπα τμήματα, σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, και από το μεσημέρι 6- 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 και από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, καθώς και στο Αιγαίο, όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια, με ένταση 5 με 6, και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ρονάλντο “έπιασε” τον Γιακουμάκη στα γκολ

Εκτέλεσε την πρώην μπροστά στο παιδί τους (σκληρές εικόνες)

Χρούσος στον ΑΝΤ1: απειροελάχιστος ο κίνδυνος για όσους εμβολιαστούν με AstraZeneca (βίντεο)