X

Καιρός: βοριάδες και πρόσκαιρες νεφώσεις την Πέμπτη

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5-6 μποφόρ, στα νότια 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός , με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 7 πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ, στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Παρασκευή, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 32 με 34, στα νησιά του Αιγαίου 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.