X

Ανακαλύφθηκαν δύο νέα είδη δεινοσαύρων

Δύο είδη δεινοσαύρων που είχαν ζήσει πριν από εκατομμύρια χρόνια ανακάλυψε σήμερα ομάδα παλαιοντολόγων.

Ant1news


Σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές, τα δύο είδη δεινοσαύρων ταξινομούνται για πρώτη φορά. Πρόκειται για απολιθωμένα οστά ηλικίας 72 εκατομμυρίων ετών. Τα απολιθώματα εντοπίστηκαν στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, όπως επίσημα ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας.

Αν και η περιοχή είναι έρημος, στο παρελθόν το μεγαλύτερο μέρος της ήταν κάτω από την θάλασσα, ενώ το κλίμα της ήταν τροπικό.

«Είναι οι πρώτοι δεινόσαυροι της αραβικής χερσονήσου που ταξινομήθηκαν», εξήγησε ο Αυστραλός παλαιοβιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουψάλας Μπέντζαμιν Κιρ. «Τα απολιθώματα δεινοσαύρων είναι εξαιρετικά σπάνια στην αραβική χερσόνησο και μέχρι σήμερα έχει βρεθεί μόλις μια χούφτα οστών», πρόσθεσε.

Ουραίοι σπόνδυλοι από τιτανόσαυρο, ένας φυτοφάγος σαυρόποδος, του οποίου το μήκος ξεπερνούσε τα 20 μέτρα, καθώς και ένα δίποδο σαρκοφάγο θηριόποδο, ύψους έξι μέτρων και δόντια από αβελίσαυρο, ήταν τα ευρήματα των επιστημόνων.

Η ομάδα των ερευνητών που εργάστηκαν με την υποστήριξη των αρχών της Σαουδικής Αραβίας, αποτελείτο από Σουηδούς, Αυστραλούς και Σαουδάραβες.