X

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ρεκόρ Γκίνες

Δείτε πόσα λαμπάκια έβαλε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Ποιος ήταν ο σκοπός της κατάκτησης του Ρεκόρ.

Ant1news

Ένας Αυστραλός κατάφερε να βάλει το όνομά του για τρίτη φορά στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες στην υποκατηγορία Χριστούγεννα απλά βάζοντας λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του.

Για την ακρίβεια, πολλά λαμπάκια! Περισσότερα από 518.000!

Ο Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, ο ιδιοκτήτης του χριστουγεννιάτικου δέντρο που κατέκτησε μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, έστησε το δέντρο του στην Καμπέρα και του τοποθέτησε περισσότερα από 518.000 λαμπιόνια.

Για να πετύχει το ρεκόρ αυτό ο Αυστραλός ζήτησε βοήθεια από βοήθεια ηλεκτρολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, ξυλουργούς, σιδηρουργούς και οξυγονοκολλητές, αφού το δέντρο που στόλισε ήταν ύψους 22 μέτρων και αποτελούνταν από ατσάλινο σκελετό.

Ο λόγος που ο Ρίτσαρντ μπήκε σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το ίδρυμα κατά του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.
 

Η πρώτη φορά που ο Ρίτσαρντς είδε το όνομά του γραμμένο στο βιβλίο των ρεκόρ ήταν το 2013 όταν κάλυψε το σπίτι του με 502.165 λαμπάκια. Το 2014 επανέλαβε το κατόρθωμά του όταν έστησε μια εικόνα σε εμπορικό κέντρο στην Καμπέρα χρησιμοποιώντας μια ταινία 120 χιλιομέτρων με 1,2 εκατομμύρια φώτα LED.

 

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε εδώ και πέντε χρόνια σε έναν δέντρο στα στούντιο της Universal στην Ιαπωνία στο οποίο είχαν τοποθετηθεί 374.280 λαμπάκια.