X

Πεντάχρονος κινδυνεύει να πεθάνει, αν παίξει όπως όλα τα παιδιά του κόσμου

Η σπάνια ασθένεια από την οποία υποφέρει ο μικρός του απαγορεύει το «φυσιολογικό». Όμως, αυτό δεν είναι το χειρότερο…

Ant1news

Απαγορευτικό είναι για έναν 5χρονο το ποδόσφαιρο, λόγω σπάνιας καρδιακής πάθησης. Η πάθηση του παιδιού σημαίνει ότι όσο πιο πολύ ασκείται, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να πεθάνει.

Ο μικρός Μπλέικ διαγνώστηκε με καρδιομυοπάθεια, ασθένεια με την οποία είχε διαγνωστεί και ο παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ, Μουάμπα, όταν ήταν μωρό.

Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά του χτυπά τουλάχιστον 15% πιο γρήγορα από ό,τι πρέπει, κάτι που σημαίνει ότι αφενός η άσκηση τον κουράζει περισσότερο από το κανονικό, αφετέρου ότι μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή.

Η μητέρα του μικρού, που είναι φαν της Μάντσεστερ Σίτι, έπρεπε να τον προσέχει ακόμα κι όταν έπαιζε στον κήπο.

Οι μύες της καρδιάς του παιδιού δεν μπορούν να στείλουν αρκετό αίμα στο υπόλοιπο σώμα του κι έτσι αν λαχανιάσει λίγο μελανιάζει.

 

Η μητέρα του, που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, περιγράφει πόσο σκληρό είναι γι’αυτόν που δεν μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν οι φίλοι του και κυρίως που δεν μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο του παιχνίδι, το ποδόσφαιρο.

 

Ο Μπλέι βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς.

Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο απλά, αφού όπως λέει η μητέρα του, αφού κάνει τη μεταμόσχευση θα έχει μπροστά του μόνο 30 χρόνια ζωής.

«Αν και σημαίνει ότι θα μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο, θέλουμε να το καθυστερήσουμε, γιατί όσο νωρίτερα κάνει τη μεταμόσχευση, τόσο λιγότερο θα ζήσει», λέει η μητέρα του.

 

Το παιδί παίρνει 14 διαφορετικά είδη φαρμάκων καθημερινά, τα οποία του αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι περίπου δύο φορές το μήνα, πρέπει να πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, κάθε ελαφριά ασθένεια, μπορεί να σημαίνει γι’αυτόν ακόμα και δύο εβδομάδες νοσηλείας.

 

Ο μικρός απέκτησε την ασθένεια όταν ήταν πέντε μηνών και από τότε που άρχισε να περπατά ήθελε να παίζε ποδόσφαιρο, αλλά οι γιατροί δεν τον άφηναν.

 

Οι παίκτες πάντως, της αγαπημένης του ομάδας ανταποκρίθηκαν στο γράμμα του, στέλνοντάς του υπογεγραμμένα αντικείμενα, ενώ τον κάλεσαν και για ξενάγηση στο γήπεδο. Ο μικρός το ευχαριστήθηκε..