X

Τον σκότωσε ελέφαντας, τον έφαγαν λιοντάρια!

Αμέλησε τις οδηγίες των Αρχών και τους νόμους και πήγε να κυνηγήσει παράνομα ρινόκερους. Τι άφησαν πίσω τους τα λιοντάρια.

Ant1news

Ένας άνδρας που φέρεται να είχε πάει σε πάρκο της Νότιας Αφρικής για να κυνηγήσει παράνομα ρινόκερους, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από ελέφαντες, ενώ λιοντάρια έφαγαν τη σορό του.

Αξιωματούχοι της περιοχής είπαν πως σύμφωνα με την οικογένεια του άνδρα, ήταν λαθροκυνηγός ρινόκερων. Ο φίλος του, με τον οποίον είχαν πάει μαζί στο πάρκο, ειδοποίησε την οικογένειά του την περασμένη Πέμπτη και τους είπε πως ο άνθρωπός τους σκοτώθηκε από έναν ελέφαντα.

Όταν οι Αρχές πήγαν να ερευνήσουν την περιοχή του πάρκου, για να βρουν τον νεκρό, δεν κατάφεραν να βρουν το πτώμα του.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου εντόπισαν, ωστόσο, στο σημείο ό,τι είχε απομείνει από τον άνδρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου, «στοιχεία από τη σκηνή του εγκλήματος υποδεικνύουν ότι τα λιοντάρια έφαγαν τον νεκρό, αφήνοντας πίσω το κεφάλι και το παντελόνι του».

 

Τέσσερις από τους συντρόφους του νεκρού συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όπως εξήγησε υπεύθυνος του πάρκου, «η είσοδος στο Εθνικό Πάρκο Kruger είναι παράνομη, ενώ δεν είναι σοφό να μπαίνει κάποιος πεζός, αφού υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και αυτό το περιστατικό είναι η απόδειξη».

 

Άλλωστε, μόλις δύο μέρες πριν από το περιστατικό, δύο φύλακες του πάρκου δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν από έναν ελέφαντα, κατά τη διάρκεια τυπικής περιπολίας.

Το περίπου 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων πάρκο είναι ένα από τα διασημότερα του κόσμου και εκεί βρίσκονται εκατοντάδες άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων ρινόκεροι, ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και βουβάλια.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Αφρικής, μόνο το 2018 καταγράφηκαν 769 περιστατικά λαθροθηρίας ρινόκερων, τα 421 εκ των οποίων στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Την ίδια χρονιά συνελήφθησαν πάνω από 360 λαθροκυνηγοί ρινόκερων και 36 έμποροι.

Τα κέρατα του ρινόκερου είναι ο στόχος της παράνομης δράσης, καθώς πωλούνται στη μαύρη αγορά της Ασίας, όπου έχουν φαρμακευτική αξία.

Σε μία κατάσχεση ρεκόρ, ως προς το μέγεθός της, οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ βρήκαν 82,5 εκατομμύρια κιλά κέρατα ρινόκερου από τη Νότια Αφρική, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια.