X

Τα παράξενα της κάλπης

Άλογα, τσακωμοί, χαμένες σφραγίδες και ….κλεμμένα στυλό. Τα ευτράπελα δεν θα μπορούσαν να λείπουν την εκλογική διαδικασία.

Ant1news

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων σε Περιφέρειες, Δήμους, Κοινότητες και Ευρωκοινοβούλιο είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Δεν θα μπορούσαν φυσικά από τη διαδικασία να λείπουν και τα ευτράπελα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται ψηφοφόροι που πήγαν στο εκλογικό κέντρο με άλογα, άλλοι που πήραν μαζί τους φεύγοντας τα στυλό, αλλά οι σφραγίδες εκλογικών αντιπροσώπων που …κλάπηκαν.

Την απώλεια σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων κατήγγειλαν το προηγούμενο 24ωρο επικεφαλής συνδυασμών στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Ο συγκεκριμένος αριθμός σφραγίδων, ο οποίος βρίσκεται σε χέρια αγνώστων, αντιστοιχεί στο 1/3 των εκλογικών τμημάτων του δήμου Παύλου Μελά και εκφράζονται φόβοι ότι αυτές ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν κατά την εκλογική διαδικασία.

Πήγαν να ψηφίσουν με... τα άλογα

Με τα άλογά τους επέλεξαν να πάνε δύο φίλοι το Ναύπλιο για να ψηφίσουν. Όπως ήταν επόμενο, οι δύο άνδρες τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα και την προσοχή.

 

Ξέμειναν από …στυλό σε εκλογικό κέντρο: Οι ψηφοφόροι τα έπαιρναν μαζί τους

Μέχρι και τα στυλό πήραν μαζί τους κάποιοι ψηφοφόροι. Όπως αναφέρουν τα haniotika-nea.gr, σε εκλογικό κέντρο των Χανίων οι πολίτες έμπαιναν στα παραβάν, ψήφιζαν και έπαιρναν μαζί τους και τα στυλό με αποτέλεσμα εκλογικοί αντιπρόσωποι να ζητήσουν επιπλέον από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Μικροπροβλήματα στην εκλογική διαδικασία παρουσιάστηκαν επίσης σε διάφορα κέντρα, όπου υπήρξαν ουρές καθώς δεν υπήρχαν αρκετά ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές μικρών κομμάτων που δεν είχαν δώσει ικανό αριθμό ψηφοδελτίων.

Ψηφοφόρος ετών… 103

Είναι αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα μία από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους της χώρας που προσήλθε στην κάλπη των σημερινών εκλογών.

Στα 103 της με το άρωμα της πραγματικής αρχόντισσας και συνοδευόμενη από τη νύφη της η κ. Ιουλία άφησε όλους άφωνους στο εκλογικό τμήμα όπου προσήλθε νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ψήφισε στο 291ο στην περιοχή της Κιάφας, περήφανη και ικανοποιημένη που ήταν εκεί για να επιλέξει τον επόμενο δήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων.

 

Σε “παράγκα” εκλογικό κέντρο στην Ηλεία

Η εκλογική διαδικασία στον Σταφιδόκαμπο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην Ηλεία,  διεξάγεται σε «παράγκα» λόγω ακαταλληλότητας του σχολείου, το οποίο είχε επιλεγεί ως εκλογικό κέντρο. 

Με το νυφικό στην …κάλπη!

Αμέσως μετά τον γάμο τους και την βάφτιση του παιδιού τους νύφη και γαμπρός πήγαν στο εκλογικό κέντρο να ψηφίσουν! Με το νυφικό και το γαμπριάτικο κουστούμι, όπως ήταν φυσικό τράβηξαν τα βλέμματα του κόσμου. Το ζευγάρι έγινε viral και μάλιστα φωτογραφήθηκε με τα γαμπριάτικα την ώρα που έριχναν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

 

Ο απολαυστικός διάλογος του Τσίπρα με μαθητή έξω από το εκλογικό τμήμα

Ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σήμερα το πρωί στο 172ο Δημοτικό Σχολείο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είχε μία ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση με έναν 14χρονο μαθητή της Β’ Γυμνασίου. Ο πρωθυπουργός με το μικρό αγόρι είχαν έναν σύντομο αλλά απολαυστικό διάλογο.

«Σε πόσα χρόνια ψηφίζεις; πόσο είσαι;» τον ρώτησε ο πρωθυπουργός. «Θέλω να πάω για πρόεδρος» του εκμυστηρεύθηκε ο μικρός. «Της τάξης;» τον ρωτάει ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός για να πάρει την απάντηση «όχι κανονικά».

 

“Θερμό” επεισόδιο με έναν τραυματία σε εκλογικό τμήμα

Καβγάς μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε σε εκλογικό τμήμα στην Ηγουμενίτσα. Στα χέρια πιάστηκαν υποψήφιος τοπικός σύμβουλος, με τον πατέρα άλλου υποψηφίου, στην περιοχή Νέα Σελεύκεια. Ο ένας από τους δύο άνδρες υποστηρίζει ότι ο άλλος έπεσε πάνω του με το μηχανάκι και τον τραυμάτισε. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και του έγιναν ράμματα.

Στη Λέσβο οι εκλογές διεξάγονται στη σκιά του φριχτού τροχαίου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις νεαρούς. Στο Νεοχώρι Μεσολογγίου ένας φαντάρος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ενώ ήταν σε εκλογική άδεια.