X

Νέο κύμα κακοκαιρίας “σφυροκοπά” την Κρήτη (βίντεο)

Κατέρρευσε το αυτοσχέδιο πέρασμα στον Κερίτη. Μεγάλα προβλήματα στους δρόμους των Χανίων.

Ant1news

Η νέα επιδείνωση του καιρού έφερε έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στα Χανιά που προκάλεσε την κατάρρευση του αυτοσχέδιου γεφυρώματος-περάσματος στον Κερίτη.

Στο βίντεο που ανέβασε κάτοικος της περιοχής, φαίνεται τα ορμητικά νερά του Κερίτη να έχουν παρασύρει το πρόχειρο πέρασμα στο σημείο.

Πάντως οι κάτοικοι της περιοχής που υπερασπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες την αυτοσχέδια κατασκευή, ήδη από την Πέμπτη το πρωί είχαν απαγορεύσει τη διέλευση από το πέρασμα.

Εν τω μεταξύ, νέα προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκύπτουν από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών.

Ειδικότερα, «από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ανακοινώνεται ότι λόγω των συνεχόμενων κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από την χθεσινή θεομηνία,  οι δρόμοι Αλικιανός – Πρασές – Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό – Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

 

Επίσης επισημαίνεται ότι στα παραπάνω σημεία βρίσκονται ήδη τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων, και ότι οι προσπάθειες αποκατάστασης των δρόμων αυτών συνεχίζονται αδιάκοπα.»

Ισχυρές βροχοπτώσεις με τη συνοδεία ισχυρών ανέμων που πνέουν μέχρι και 9 μποφόρ πλήττουν και το Ρέθυμνο κυρίως στις ορεινές περιοχές των δήμων Αμαρίου Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου.

Η Πολιτική Προστασία και ο περιφερειακός Μηχανισμός της παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στις ακτοπλοικές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων. Μάλιστα, το πρωί το πλοίο των ΑΝΕΚ,επιχειρoύσε να "δέσει" στο λιμάνι του Ηρακλείου με τη συνδρομή ρυμουλκού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η οποία έχει εκδώσει σχετικό δελτίο οι βροχόπτωση θα ελαττωθεί τις βραδινές ώρες με τους ανέμους όμως να διατηρούνται.