X

Οδός “Στάθη Λαζαρίδη” για τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε στα Ζωνιανά (εικόνες)

Απόδοση τιμής στον ειδικό φρουρό που δέχθηκε πυροβολισμό σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Ant1news

Σε οδό Στάθη Λαζαρίδη μετονομάστηκε ο δρόμος δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, προς τιμήν του αστυνομικού που είχε χάσει τη ζωή του στα Ζωνιανά.

Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου υπάρχει μνημείο πεσόντων αστυνομικών, στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, όπου τελέστηκε και τρισάγιο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και με την παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., των βουλευτών Β. Βαγιωνάκη και Α.Μπαλωμενάκη, καθώς και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, Αρχών, φορέων και πλήθους αστυνομικών.

Κατά την αποκάλυψη της πινακίδας με το όνομα του «Στάθης Λαζαρίδης» το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ η σύζυγος και η κόρη του- που ήταν δύο μηνών όταν σκοτώθηκε ο πατέρας της – πήραν την ελληνική σημαία με την οποία ήταν καλυμμένη η πινακίδα.

 

 

 

Σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια η χήρα του Στάθη Λαζαρίδη, Μαρία, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην τελετή, χωρίς να μπορέσει να συνεχίσει, λόγω της έντονης συγκίνησης.

 

Ο πατέρας του Στάθη, Γιάννης Λαζαρίδης, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στο να μείνει στην Ιστορία το όνομα του γιου του.

«Εμείς θα πεθάνουμε, η πινακίδα και το μνημείο θα παραμείνουν», δήλωσε στο flashnews.gr ο Γ.Λαζαρίδης, καταγγέλλοντας το κράτος το οποίο «δε στάθηκε δίπλα μας....Κανείς δεν είναι κοντά μας.....Πονάω πολύ και κανείς δεν ήρθε να μου πει τι κάνουμε.....Πήγε άδικα το παιδί μου....Έχουμε χάσει το παιδί μας έχουμε χάσει την ζωή μας....».

«Θα είναι για πάντα δίπλα μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομες ομιλίες.

Ο Στάθης Λαζαρίδης είχε δεχθεί σφαίρα από καλάσνικοφ σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τα ναρκωτικά, στα Ζωνιανά, το Νοέμβριο του 2007, όταν έπεσε σε «ενέδρα» πυροβολισμών μαζί με τους συναδέλφους του από το Τμήμα Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Η σφαίρα τον είχε βρει στον αυχένα και παρά την επέμβαση στην οποία είχε τότε υποβληθεί, δεν κατάφερε να ανακτήσει την επαφή του με το περιβάλλον και άφησε την τελευταία το πνοή το Σεπτέμβριο του 2015.