X

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς εξαιτίας του χιονιά στη Χίο

Σε συνολικά τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες, εξαιτίας των προβλημάτων που παρουστιάστηκαν στο οδικό δίκτυο.

Ant1news

Οκτώ άνθρωποι εγκλωβίστηκαν τη Δευτέρα από την απογευματινή χιονοθύελλα στη Χίο και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής για την ασφαλή μεταφορά τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η Πυροσβεστική:

Στις 18:00 πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός δύο ατόμων στην περιοχή “18”. Πολύτιμη ήταν η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και των εθελοντικών ομάδων ΛΕΦΕΔ και ΟΜΙΚΡΟΝ.

Στις 19:10 πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός τριών ατόμων, επιβαινόντων σε όχημα το οποίο βρισκόταν μεταξύ του χωριού Αυγωνύμων και Ναυτικού Φυλακίου Προβατά. Τα άτομα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην πόλη της Χίου με πυροσβεστικό όχημα.

Στις 20:15 μεταφέρθηκαν με πυροσβεστικό όχημα ένας παιδαγωγός και δύο μαθητές από το Βροντάδο στις εγκαταστάσεις του χωριού της “Κιβωτoύ του Αιγαίου” στο Αίπος και στις 20:45 μεταφέρθηκε πάλι με πυροσβεστικό όχημα μια παιδαγωγός από το χωριό της “Κιβωτού του Αιγαίου” στην πόλη της Χίου.

Η Πυροσβεστική υπογραμμίζει πως Συνίσταται να αποφεύγονται οι μετακινήσεις στο επαρχιακό δίκτυο εξαιτίας επικείμενης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις μεταμεσονύχτιες ώρες και πιθανότητας παγετού.