X

Λαχανικά μάρκας… Toshiba

Ο ιαπωνικός όμιλος που έχει κατακτήσει τη βιομηχανία στρέφεται τώρα και στη γεωργία…

Ant1news

Ο βιομηχανικός όμιλος που κρατάει μεγάλο μερίδιο της αγοράς ηλεκτρικών αποφάσισε να ασχοληθεί και με την παραγωγή λαχανικών.

«Θα δώσουμε μια νέα διάσταση στον κλάδο μας της υγειονομικής φροντίδας» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η παραγωγή λαχανικών από την εταιρεία θα γίνεται χωρίς φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες και μέσα σε αποστειρωμένο περιβάλλον  με «ειδικούς φωτισμούς φθωρισμού αριστοποιημένους για την ανάπτυξη φυτών, κλιματισμό που διατηρεί πάντα την ίδια θερμοκρασία και μια σταθερή υγρασία, μια διάταξη παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης των φυτών και εξοπλισμούς αποστείρωσης για τη συσκευασία των προϊόντων» .

Μέσα στον 2.000τμ χώρο στοχεύεται η παραγωγή τριών εκατομμυρίων σαλατών,  ετησίως, όπως και η προμήθεια σούπερ μάρκετ, καταστημάτων και εστιατορίων με μαρούλια, σπανάκι και άλλα λαχανικά.

Η Toshiba έχει εξειδίκευση στον ιατρικό εξοπλισμό. Διαχειρίζεται επίσης δικό της νοσοκομείο στο Τόκιο. Δεν είναι ωστόσο η πρώτη βιομηχανία ηλεκτρικών που ενδιαφέρεται για «αγροτικές εκμεταλλεύσεις» αφού οι ιαπωνικοί όμιλοι Panasonic και Fujitsu έχουν αρχίσει πρόσφατα την καλλιέργεια λαχανικών σε κλειστούς χώρους. Κυρίως στην περιοχή της Φουκοσίμα, ο κόσμος τα προτιμάει, εξαιτίας του φόβου ότι αυτά της γης θα έχουν μολυνθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο.