X

Θα "βρέξει" αστέρια το Σάββατο

Η σπάνια βροχή των μετεωριτών θα καλύψει τον ουρανό  αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ant1news

Ένα μαγευτικό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ξενύχτηδες του Σαββάτου. Μεταξύ 2 με 4 πμ. θα γίνει η βροχή μετεωριτών που συμβαίνει σπάνια και η οποία για πρώτη φορά θα είναι ορατή και από την Ευρώπη.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τα χαράματα της Κυριακής, ότι θα δουν οι κάτοικοι της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Πρόκειται για μία πραγματική βροχή διαττόντων αστεριών, που θα φτάνει τα 200 την ώρα!

Ως «καμηλοπαρδαλείδες» έχουν χαρακτηριστεί τα κατάλοιπα της σκόνης του περιοδικού κομήτη 209P/LINEAR, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2004 και διασχίζει την τροχιά της Γης κάθε πέντε χρόνια. Ένα τέτοιο «πέρασμα» υπολογίζουν οι επιστήμονες ότι θα κάνει και τη νύχτα του Σαββάτου 24 Μαΐου.

Το όνομά του το πήρε, όπως συμβαίνει πάντα, από τον αστερισμό στον οποίον φαίνονται στον ουρανό, δηλαδή από τον Polaris, τον βόρειο αστερισμό της καμηλοπάρδαλης, επονομαζόμενο και ως «αστέρι του Βορρά».

Για εσάς που θα ξενυχτήσετε περιμένοντας το εντυπωσιακό φαινόμενο, θα πρέπει λίγο πριν την αυγή να κοιτάξετε βόρεια στον ουρανό. Εκεί, κοντά στη Μεγάλη Άρκτο, θα το δείτε.