X

Ο πρόγονος του γιγαντόσωμου T-Rex είχε το μέγεθος… αλόγου

Απολιθώματα που βρέθηκαν στο Ουζμπεκιστάν αποκαλύπτουν πως οι τυραννόσαυροι δεν είχαν αρχικά το τεράστιο μέγεθος που προκαλούσε δέος.

Ant1news

Έναν… χαμένο κρίκο στην αλυσίδα της εξέλιξης των τυραννοσαύρων ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι, μετά την εξέταση των απολιθωμάτων που βρέθηκαν στο Ουζμπεκιστάν.

Ο πρόγονος του επιβλητικού T-Rex είχε το μέγεθος αλόγου και ζύγιζε περίπου 250 κιλά, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε τη Δευτέρα ο Hans-Dieter Sues στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσινγκτον και ο Stephen Brusatte στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Το συγκεκριμένο είδος έλαβε την ονομασία Timurlengia euotica (από τον Ταμερλάνο) και έζησε πριν από 90 εκατομμύρια χρόνια. Αν και δεν είχε το… μπόι του μετέπειτα τρομαχτικού T-Rex ήταν πολύ πιο έξυπνο από εκείνον και την ακοή του θα ζήλευαν πολλοί, σημειώνουν οι επιστήμονες.

Πρόκειται για μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, η οποία δείχνει πως οι τυρρανόσαυροι χρειάστηκαν αρκετούς αιώνες για να εξελιχθούν στους γιγαντόσωμους δεινοσαύρους που όλοι έχουν κατά νου.