X

Τι κρύβουν οι μυστικοί θάλαμοι στον τάφο του Τουταγχαμών; (Βίντεο)

Για βασιλικό τάφο κάνει λόγο ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Ενισχύεται η θεωρία ότι μπορεί να οδηγούν στον τάφο της Νεφερτίτης.

Ant1news

Ενθουσιασμό έχει σκορπίσει σε όσους γοητεύονται από την αρχαία ιστορία της Αιγύπτου η παραδοχή από τα χείλη του υπουργού Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, Μαμντούχ ελ-Νταμάτι, ότι μετά από ψηφιακή σάρωση του ταφικού θαλάμου του Φαραώ Τουταγχαμών βρέθηκαν δύο μυστικοί θάλαμοι.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της έρευνας, «υπάρχει πιθανότητα 90% πως κάτι κρύβεται πίσω από τα τοιχώματα», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Αν και απέφυγε να κάνει υποθέσεις πως οι αρχαιολόγοι ίσως να βρίσκονται ένα βήμα από την ανακάλυψη του τάφου της Βασίλισσας Νεφερτίτης, ο Μαμντούχ ελ-Νταμάτι παραδέχθηκε ότι είναι πιθανό να είναι εκεί θαμμένο κάποιο μέλος της οικογένειας του Τουταγχαμών.

 

Πριν από μερικούς μήνες, ο Βρετανός καθηγητής, Νίκολας Ριβς, είχε υποστηρίξει πως η Βασίλισσα Νεφερτίτη, που φέρεται ως η μητέρα του Τουταγχαμών, είναι πιθανότατα θαμμένη κάτω από τον τάφο του θρυλικού Φαραώ της Αιγύπτου.

 

Η θεωρία αυτή ενισχύεται πλέον και όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα προκύψουν από τη δεύτερη φάση των ερευνών, που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.