X

Κορυφαία διάκριση για ‘Έλληνα γιατρό στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Δευτεραίος, αναδεικνύεται ανάμεσα στους κορυφαίους στην Παθολογοανατομίας , χάρις στην ερευνά του πάνω στον καρκίνο του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας.

Ant1news

Γεννημένος στο νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη,  μακριά από την πατρίδα του από τα 18 του χρόνια, και μετά από σπουδές σε Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιώργος Δευτεραίος αναδεικνύεται ανάμεσα στους κορυφαίους στην ειδικότητα της Παθολογοανατομίας στις ΗΠΑ, χάρις στην ερευνά του πάνω στον καρκίνο του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας, από την Αμερικανικό Σύλλογο Κλινικής Παθολογίας (American Society for Clinical Pathology) για το 2016, μέσα από το πρόγραμμα 40 Under Forty.

Κάθε χρονιά, ο Σύλλογος ψηφίζει τους καλύτερους μέσα στο χώρο της ειδικότητας οι οποίοι έχουν καταφέρει να συνεισφέρουν σημαντικά στην πρόοδο της Ιατρικής, πριν συμπληρώσουν το 40ό έτος της ηλικίας τους.

 Την περίοδο αυτή ο κ. Δευτεραίος βρίσκεται στο Seattle της Πολιτείας της Ουάσινγκτον,  όπου τελειώνει την εκπαίδευσή του στην Μοριακή Γενετική Παθολογία σε ένα από τα κορυφαία ογκολογικά νοσοκομεία στον κόσμο, το University of Washington Medical Center και στο Seattle Cancer Care Alliance.

Ήδη έχει δεχτεί την πρόταση για να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του καριέρα σαν Επίκουρος Καθηγητής Παθολογοανατομίας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, στο Salt Lake City, αλλά και σαν Ιατρικός Διευθυντής Μοριακής Ογκολογίας σε ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια Μοριακής Γενετικής στον κόσμο, το ARUP Laboratories, το οποίο υπάγεται στο ίδιο Πανεπιστήμιο.