X

Σούπερ-ανθεκτικά βακτήρια σε ακτές του Ρίο

Ανησυχία για τα ανθεκτικά βακτήρια, που εμφανίζονται μόνο σε νοσοκομειακούς χώρους. Σε ποιες διάσημες παραλίες εντοπίστηκαν τα βακτήρια που θα φιλοξενήσουν αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων.

Ant1news

 

Επικίνδυνα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα ανακάλυψαν επιστήμονες σε κάποιες από τις ακτές του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μάλιστα τα σούπερ αυτά βακτήρια εντοπίσθηκαν σε πέντε ακτές και σε λιμνοθάλασσα όπου θα διοργανωθούν αγώνες κωπηλασίας και κανό, στις 5 Αυγούστου ενώ σε μία από τις ακτές στον Κόλπο Γκουαναμπάρα θα διοργανωθούν Αγώνες ιστιοπλοϊας και wind-surfing στη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ακτές είναι οι Ιπανέμα, Λεμπλόν, Μποταφόγκο, Φλαμέγκο αλλά και στην παραλία της Κόπακαμπάνα, όπου θα πραγματοποιηθούν αγώνες ανοικτής θαλάσσης, τρίαθλου και κολύμβησης.

Ανησυχία για την ασφάλεια των υδάτων έχει προκαλέσει το γεγονός αυτό αφού τα ευρήματα δύο ακαδημαϊκών μελετών, αφορούν ορισμένα από τα πιο δημοφιλή σημεία επισκεψιμότητας.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη τα βακτήρια αυτά που β συνήθως συναντώνται μόνο σε νοσοκομειακούς χώρους ενώ νεότερη μελέτη διαπιστώνει την ύπαρξη σούπερ-βακτηριδίων στη λιμνοθάλασσα Ροδρίγο δε Φρέιτας, στην καρδιά του Ρίο, αλλά και σε ποταμό που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα.