X

“Τα πάνω-κάτω” στο ζωδιακό κύκλο έφερε η NASA

Σε σύγχυση μετά τους νέους υπολογισμούς της NASA για τις ημερομηνίες των ζωδίων. Ακόμη ένα ζώδιο στη λίστα των “12”. Δείτε τι άλλαξε.

Ant1news

Σύγχυση έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα μετά την είδηση πως η NASA άλλαξε τις ημερομηνίες των ζωδίων, «επειδή ο ουρανός είναι πολύ διαφορετικός σχετικά με 3.000 χρόνια πίσω».

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν, κάνοντας χιούμορ πως κοιμήθηκαν   Κριοί και ξύπνησαν Ταύροι. Άλλοι πάλι πανικοβλήθηκαν αφού είχαν κάνει τατουάζ με το... ζώδιο τους!

Ακόμη ένα (ξεχασμένο) ζώδιο προστέθηκε στη λίστα των “12”. Το ζώδιο αυτό είχε μείνει εκτός για χιλιάδες χρόνιας.

Οι νέες οι ημερομηνίες των ζωδίων διαμορφώθηκαν ως εξής:

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 17 Φεβρουαρίου -  11 Μαρτίου

Ιχθύς: 12 Μαρτίου - 18 Απριλίου

Κριός: 19 Απριλίου -  13 Μαΐου

Ταύρος: 14 Μαΐου -  21 Ιουνίου

Δίδυμος: 22 Ιουνίου - 20 Ιουλίου

Καρκίνος: 21 Ιουλίου - 10 Αυγούστου

Λέων: 11 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος: 17 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου

Ζυγός: 31 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός: 24 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος: 30 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 18 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου

Έχει συμβεί στην πραγματικότητα

 «Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της NASA, Λόρι Καντίλο. 

 

«Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Οι άνθρωποι διαβάζουν τις αστρολογικές προβλέψεις και τον ωροσκόπο τους κάθε μέρα στις εφημερίδες σαν να διαβάζουν ιστορίες μυθοπλασίας», έγραψε χαρακτηριστικά η NASA στο spaceplace.nasa.gov.