X

Επέμβαση με μαγνητισμό απαλύνει πόνο και ουλές! (βίντεο)

Πώς λειτουργεί η νέα και πρωτοποριακή μέθοδος. Εκπληκτικά τα αποτελέσματά της.

Ant1news

Πρωτοποριακή είναι η νέα μέθοδος εγχείρησης που χρησιμοποιούν χειρουργοί στο Σαντιάγκο της Χιλής. Πρόκειται για επέμβαση που βασίζεται στον μαγνητισμό, που θα μπορούσε να αποτελέσει την εξέλιξη της λαπαροσκόπησης.

Η επεμβατική μέθοδος γίνεται με την εισαγωγή ενός μικρού μεταλλικού εργαλείου στο σώμα του ασθενούς, το οποίο οι χειρουργοί κινούν εντός του σώματος με μαγνητισμό.

Η διαδικασία μοιάζει πολύ με τη λαπαροσκόπηση, είναι ωστόσο πολύ λιγότερο επεμβατική, σύμφωνα με τον εμπνευστή της, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ Ναβάρο, ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της Levita Magnetics.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, στην προκειμένη επέμβαση ελαχιστοποιείται η ανάγκη για τομές, ώστε να κινούνται με μεγαλύτερη ευελιξία τα χειρουργικά εργαλεία, αφού το σημείο

«Αν κινείσαι διαμέσου του τοιχώματος, έχεις πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων, και αυτό παρέχει ένα πολύ πιο ευέλικτο όργανο στον χειρουργό» είπε σχετικά.

Ο ακριβής έλεγχος του εργαλείου, από την άλλη, επιτρέπει τη μετακίνηση των οργάνων σε καλύτερη θέση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά την επέμβαση υπάρχει λιγότερος πόνος, μικρότερες και λιγότερες ουλές, καθώς και ταχύτερη ανάρρωση.

Όπως επισημαίνει ο Ναβάρο, «σκοπός είναι η βελτίωση των αποτελεσμάτων της εγχείρησης- η μείωση των επιπτώσεων στον ασθενή, και δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη της χειρουργικής αυτής τεχνικής ώστε οι εγχειρήσεις να γίνονται με λιγότερες τομές».