X

Οι πρώτες εικόνες του δεινοσαύρου 80 εκατ. ετών που βρέθηκε στην Αίγυπτο (βίντεο)

Συγκλονίζουν τα στοιχεία των ευρημάτων σε όαση της ερήμου Σαχάρα στην Αίγυπτο.

Ant1news

Στο πανεπιστήμιο της Μανσούρα έχουν μεταφερθεί τα κομμάτια του σκελετού του δεινοσαύρου 80 εκατομμυρίων ετών, που ανακαλύφθηκαν στο αιγυπτιακό κομμάτι της ερήμου Σαχάρα την περασμένη εβδομάδα.

Η ανακάλυψη που έγινε από ομάδα παλαιοντολόγων αναμένεται να ρίξει φως σε μια μυστήρια περίοδο της ιστορίας των δεινοσαύρων στην Αφρική.

Μέρος του κρανίου, η κάτω γνάθος, ο λαιμός, κομμάτια της ράχης του, πλευρά, ώμος, κομμάτια από τα πίσω πόδια του τετράποδου δεινοσαύρου που υπολογίζεται ότι είχε μέγεθος λεωφορείου, βρίσκονται πλέον στο εργαστήριο και συναρμολογούνται με μεγάλη προσοχή και κάθε λεπτότητα, από την ομάδα των επιστημόνων.

Ο δεινόσαυρος υπολογίζεται ότι ύψος 10 μέτρων και ζύγιζε 5 τόνους, ενώ ανήκε στην κατηγορία των τιτανόσαυρων, τα μεγαλύτερα ήδη ζώου που έχουν  υπάρξει ποτέ στη γη. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν χορτοφάγος.

Ο συγκεκριμένος ζούσε κοντά στην ακτή που υπήρχε προτού σχηματιστεί η Μεσόγειος και είναι ένα από τους λίγους των τελευταίων 15 εκατομμύρια ετών που έχει βρεθεί στην αφρικανική ήπειρο΄

Τα υπολείμματα του σκελετού που βρέθηκαν στην όαση της κεντρικής Αιγύπτου είναι από τα πιο ολοκληρωμένα που έχουν βρεθεί ποτέ στην περιοχή.