X

“Φλερτάρει” με το θάνατο ο τελευταίος λευκός αρσενικός ρινόκερος του κόσμου (βίντεο)

Ό,τι μπορούν κάνουν οι κτηνίατροι για να τον κρατήσουν στη ζωή. Οι παράλληλες προσπάθειες των επιστημόνων.

Ant1news

Σημάδια ασθένειας παρουσιάζει ο τελευταίος λευκός αρσενικός ρινόκερος του κόσμου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο ρινόκερος που έχει ονομαστεί «Σουδάν» είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός, όταν το 2015 απέκτησε ειδική ένοπλη φύλαξη, για να προφυλαχθεί από τους κυνηγούς.

Οι κτηνίατροι, όμως, που τον παρακολουθούν εξέφρασαν την ανησυχία τους όταν ανακάλυψαν ότι η μόλυνση που πρόσφατα είχαν αντιμετωπίσει, είχε προχωρήσει βαθύτερα στο πόδι του.

Ενώ στις αρχές του χρόνου είχε αναρρώσει πλήρως από το μόλυνση, όταν έπαθε τη δεύτερη παρουσίασε σημάδια κόπωσης.

Οι γιατροί στην Κένυα, όπου φιλοξενείται, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποκαταστήσουν της υγεία του γέρικου ρινόκερου, την ώρα που επιστήμονες προσπαθούν να τον κρατήσουν ώστε να γονιμοποιηθεί με τα αβγά των δύο τελευταίων θηλυκών λευκών ρινόκερων, που φιλοξενούνται στο ίδιο πάρκο με τον Σουδάν.

 

Οι δύο θηλυκές όμως, μητέρα και κόρη, υποφέρουν από ασθένεια που τις καθιστά ανίκανες να αναπαραχθούν με το φυσιολογικό τρόπο.

Τα αβγά τους όμως έχουν ληφθεί, εννέα στο σύνολό τους και έχουν μεταφερθεί σε εργαστήριο στην Ιταλία, με σκοπό την ωρίμανσή τους και στη συνέχεια τη γονιμοποίησή τους σε εννιά έμβρυα λευκού ρινόκερου.

Στην περίπτωση που πετύχει η εξωσωματική, τα μωρά θα βρεθούν στο ίδιο αφρικανικό περιβάλλον μέσα στο 2018.

Ο λευκός ρινόκερος βρίσκεται στα όρια της εξαφάνισης λόγω του ότι αποτελεί στόχο κυνηγών που εκμεταλλεύονται τα κέρατά του.